zondag 13 november 2011

Classic Cup bij MRCL in Leeuwarden

Zondag 13 november kunnen we (Simon en ik) eindelijk weer eens onze classics de sporen geven, en wel op de (ons onbekende) baan van MRCL in Leeuwarden.


Na wat trainen (Simon wat minder dan ik, hij heeft het wat minder nodig en hoefde dus niet zo vroeg te zijn) en de keuring worden de heats van de eerste race gereden, de tussenstand na de eerste race is dan:

De slotcars zijn inmiddels verzameld voor de tweede race, wat opvalt zijn de 8 NSR's (6 x Porsche 917 !), 5 Slot-Its, 7 Fly's en 4 andere merken (waaronder een Fleischmann):De indeling voor de tweede race is aan de hand van de uitslag van de eerste race:De rijders van de eerste heat in actie:


De slotcars voor de 2e heat:


 De slotcars voor de 3e heat aan de start:


 Wat rijders van de 4e heat in actie:


Wat leidde tot de volgende uitslag van de 2e race:
Dat Sebastiaan uiteindelijk (weer) de snelste was, is geen verrassing, maar de thuisrijders hebben hem wel het vuur aan de schenen gelegd ! Na Sebastiaan was Simon de snelste niet thuis rijder op de 12e plaats, wat weer aangeeft dat de thuisrijders ditmaal erg goed vertegenwoordigd waren.
Ik ben een stuk lager geeeindigd, maar wel heerlijk gereden, met spannende duels met o.a. de Fly GT40 van Willem en de oude Alfa van Jan, waarbij mijn moderne NSR 917 net niet opgewasssen tegen Jan's stokoude (maar wel modified) Fleischmann ! Ik moet dus hoognodig weer in training, maar weer flink oefenen op onze nieuwe Speedtrack baan !

Tot besluit alle slotcars op de baan: