dinsdag 12 juli 2016

De LMP clubrace van 7 juli, een mooie afsluiting.

Vanavond de laatste clubrace voor de zomervakantie, ditmaal waren we met zijn achten, van de vaste crew waren alleen Jan en Rick afwezig.
Na dat iedereen zijn auto had getest, afgesteld, schoongemaakt en zijn regelaar ingesteld, kon de kwalificatie beginnen.

Ditmaal mocht Sander Klappe beginnen, en zijn 11,7 liet zien, dat de temperatuur van de baan niet optimaal was, dat werd bevestigd door Hans, Roel en Sander Knol, die allemaal enkele tienden boven hun PR zaten, wel kwalificeerde Hans zich met zijn Lola goed door maar iets langzamer te zijn dan Sander Knol en sneller dan Roel en Sander Klappe. Daarna doken de snellere rijders onder de elf, Jim met 2 tiende, Joop deed daar nog een schepje bovenop met een 10,6 en Jos was een fractie langzamer, zou Joop nu als eerste gaan eindigen ? Maar Edwin door er onder met een 10,5 en daarna met een 10,4.

De indeling was duidelijk, een race met rijders in de 11 en dan een race met rijders in de 10.

De uitslag van de kwalificatie:Opstelling voor de 1e race (van rechts naar links):
Sander Klappe (start als snelste in baan 1), Hans, Roel en Sander Klappe, en ze rijden met:
De zwarte Audi R18 (van Sander Knol), de witte Lola (van Hans), de oranje McLaren (van Roel) en de witte McLaren (van Sander Klappe).

Het was een wat chaotische start, we rijden weer met valse start detectie, en wie trapt er weer in, juist Roel (en wel 2x !), maar nadat de rest weg was, kon Roel na 3 seconden zijn weg vervolgen en een inhaalrace beginnen. Hans was als een speer gestart en bleef 4 stints aan de leiding, Sander Knol startte in de langzamere baan 1 maar reed daarna gelijk op, en passeerde in de 5e stint Hans om daarna de leiding niet meer uit handen te geven. Sander Klappe startte in de langzamere banen, werd in de 2e stint achterhaald door Roel, maar bleef verder in zijn spoor. Het venijn zat ook hier in de staart, want de Hans verloor de leiding in de 5e stint aan Sander Knol, en zag in de laatste stint eerst Roel en daarna Sander Klappe nog voorbij komen, zodat de uitslag van de eerste race was, Sander Knol, Roel, Sander Klappe en Hans.

Voor de 2e race staan gereed (van rechts naar links):
Edwin (start als snelste in baan 1), Joop, Jos en Jim, en waarmee ?
De Gulfblauwe Lola Aston Martin van Edwin, de witte Lola van Joop, de lichtgroene Lola Aston Martin van Jos en de witte Lola van Jim.

Bij de start geen valse start en Jos is als eerste weg, op de hielen gezeten door Edwin en daarachter Joop en Jim. Zodra Edwin in baan 2 rijdt neemt hij de kop van Jos over en breidt geleidelijk zijn voorsprong uit. Jos kan Joop niet los rijden, en pas als Joop in 5e stint in baan 6 komt te rijden weet Jos het verschil te maken. Jim start in de langzamere banen maar in de 2e helft weet hij op Joop in te lopen, niet genoeg om hem in te halen, maar aan de streep heeft Joop geen heel rondje meer over ! Edwin als eerste daarna Jos, Joop en Jim.

De totaal uitslag, met alleen een PR voor Jim:


De keuring bracht geen onvolkomenheden aan het licht en daarna sloten wij het seizoen voor de zomervakantie af met een hapje en een drankje. Jos had zijn Air Fryer meegenomen en zodoende kon iedereen een (of meer) snacks proeven. Was een gezellig besluit.

Iedereen een zonnige zomer en we zien elkaar weer op vrijdag 26 augustus, neem dan wel je Group5 slotcar mee !