donderdag 20 oktober 2016

De clubauto's, altijd weer spannend !

De opkomst viel wat tegen vanavond, er waren een aantal vaste rijders niet zoals Jim, Hans, Rick en Sander Knol. Jan had laten weten dat zijn rentree een of twee weken wordt uitgesteld, maar Ton was vanavond weer present en Finn reed vanavond ook mee, zodat we toch met 7 rijders een wedstrijd konden houden.

Er viel niet zoveel af te stellen, ditmaal, want we reden met de clubauto’s. Wel werd er even een auto gerepareerd waarvan er een sleperkabel was losgeraakt. Iedereen trainde zo veel mogelijk in alle banen, want dat is juist de charme van deze wedstrijden, ieder baan heeft een auto, dus je rijdt in 6 verschillende banen met in totaal 6 verschillende auto’s en ieder rijdt in die specifieke baan met dezelfde auto. Dus het komt nu echt aan op je rijderskwaliteiten, want de auto kan ditmaal niet het verschil uitmaken. Je kunt het niet eerlijker maken ! 

Finn mag beginnen met de kwalificatie en rijdt een mooie 11,7 wat meteen een PR voor Finn is ! Roel rijdt met een 11,2 zijn PR van 2014 uit de boeken. Ton laat zien dat hij het nog steeds net verleerd is en rijdt nog iets sneller, dan duikt Joop onder de 11 met een lage 10,9 terwijl Jos daar nog twee tienden vanaf snoept met een lage 10,7 maar Sander Klappe haalt net niet de tijd van Joop met een hoge 10,9 en Edwin komt dichtbij, maar weet Jos ditmaal net niet te verslaan met een hoge 10,7. 

Sander Klappe mag kiezen als vierde snelste, met welke manche hij mee wil rijden en hij kiest (natuurlijk ?) voor de snelste manche.
Dan staan in de eerste manche aan de start (van rechts naar links):
Ton (als snelste van deze drie start hij in baan 1), daarnaast Roel en Finn.
De auto’s waarmee ze rijden, is geen verrassing:
Na de start ontspint zich een mooi gevecht tussen Ton en Roel, in de 2e stint neemt Roel even het voortouw, maar een stint later is Ton weer bij en neemt de leiding, zodat na de 4e stint Ton ruim een ronde voorligt, een gelopen race denk je dan met baan 6 en 1 voor je tegenover baan 5 en 6 voor Ton. Maar wie schetst onze verbazing, Ton laat het liggen in baan 5 (werd de druk te hoog Ton ?), zodat Roel in baan 6, 2 ronden meer rijdt dan Ton in baan 5, tja, dan is de race wel gelopen, maar met een compleet andere wending ! Roel eindigt dus voor Ton, en Finn ? Die rijdt daar wel achter, maar heel constant, rijdt zelfs in de eerste stint in baan 3 een snellere ronde dan in de kwalificatie ! Finn rijdt in de laatste stint in baan 2 ruim 20 ronden ! En met 110 rondjes weer een nieuw PR ! En met die progressie is de rode lantaarn de volgende keer niet meer voor Finn ! Rick, Jan en Gert moeten nu echt vaart gaan maken om Finn voor te blijven !  

Voor de tweede race staan aan de start (van rechts naar links):
Jos (als snelste, start in baan 1), daarnaast Edwin, Joop en Sander Klappe.
  
De Porsche met de blauwe streep in baan 1, die met de groengele streep in baan 2, met de rode streep in baan 3 en met de zwarte streep in baan 4.

 Joop neemt bij de start de kop, achtervolgd door Edwin, Jos en Sander, maar zodra Edwin in de 2e stint in baan 2 komt te rijden, neemt hij de kop. Nu ontstaat er een wedstrijd tussen Edwin en Jos en tussen Joop en Sander. Edwin heeft gedurende de eerste 3 stints een ronde voorsprong op Jos, maar die maakt Jos goed in baan 4 als Edwin in baan 5 rijdt, in de stint daarna dan neemt Jos in baan 5 een   ronde voorsprong, maar dan moet Jos als laatste in baan 6 en dat breekt hem om, rijdt wel bijna 20 rondjes, maar Edwin rijdt in baan 1 bijna 22 rondjes, zodat Edwin aan de finish een ronde voorsprong heeft. Joop heeft intussen in de eerste drie stints, 2 ronden voorsprong op Sander genomen, maar die reed ook in de banen 4 t/m 6, daarna komt Sander in de snellere banen en loopt in baan 1, die twee ronden weer in op Joop die in baan 6 rijdt. Dan neemt Sander in baan 2 weer 2 ronden voorsprong op Joop in baan 1 en als laatste mag Joop in baan 2, rijdt daar als een duivel, zelfs een snellere ronde als in de kwalificatie, maar heeft zelfs met die 22,5 ronde, net niet genoeg, Sander houdt aan de finish een dertigtal baanvakken over. Zo eindigt Edwin als eerst voor Jos, Sander, Joop, Roel, Ton en Finn.
Uiteraard geen keuring ditmaal.


Volgende keer de classics, mooie training voor de Classic Cup die op zondag 30 oktober op het mooie circuit van Slipstream gehouden wordt, een aanrader ! Heb je nog nooit daar gereden, dan moet je dat toch eens een keer doen, een fraaie 6-spoors houten baan, zeer uitdagend en een feest om daar te rijden. En fotografeer je graag, de scenery is om je vingers bij af te likken !