zondag 29 mei 2016

Classic Clubrace van 27 mei, de P68's bepalen de race

Als ik binnen kom om zeven uur, is het rustig, wat jeugdleden, waaronder Sander Knol en Rick, en daarnaast Joop en Hans, Jos komt later (heeft wat dringender bezigheden als Speedtrack, kan dat dan, jawel, blijkbaar wel !), na achten komt ook Edwin en vlak voor de kwalificatie komt ook Jos, zodat we ditmaal met zijn zevenen kunnen beginnen. 

Van de vaste rijders zijn ditmaal Jim, Sander Klappe en Jan niet aanwezig.
Rick mag als eerste beginnen met de kwalificatie en rijdt een degelijke 11,8 Hans is een halve seconde sneller en rijdt meteen een PR van 11,380 daar komt Sander ditmaal niet onder, Roel lukt het te nauwer nood op het laatste moment en zelfs Joop is maar ruim twee tienden sneller. Edwin gaat wel een pak sneller en duikt in de 10,5 (9 duizendste boven zijn PR) dat wordt een flinke kluif voor Jos. Maar Jos zet zijn tanden erin en weet net 1 honderdste sneller te gaan !

Aangezien Jos eerder naar huis wil, beginnen we ditmaal met de snelste groep en met 4 rijders zodat we voor de volgende race 3 marshalls hebben.  Dus aan de start de volgende rijders (van rechts naar links:
Jos als snelste in baan 1 (is reeds in hogere sferen, denkt met een big smile aan het vervolg later op de avond ;-) ), Edwin, Joop en Roel, met de volgende slotcars (van links naar rechts):
De oranjegele P68 van Jos, daarnaast de knalgele P68 van Edwin, de blauwe Matra van Joop en de Gulfblauwe Porsche 917 van Roel.

Bij de start gaat Edwin in baan 2 er als een speer vandoor, Jos houdt het in baan 1 hem even bij, Joop volgt p een ruime afstand en Roel ruim daarachter. Deze volgorde blijft de hele race zo, de afstand varieert af en toe, Jos probeert daarna in baan 2 in te lopen of minimaal aan te haken, overschrijdt zijn grens wat vaker dan anders (je gedachten er niet helemaal bij Jos ? Begrijpelijk J). Jos heeft vanavond niet het heilige vuur in zich, wisselt halverwege zijn P68 voor zijn Matra, maar kan niet verhinderen dat Edwin soeverein deze heat wint met een flinke voorsprong. Joop rijdt zeer constant . telkens 20 rondjes in de eerst 5 stints (zelfs in baan 6), maar is geen bedreiging voor Edwin of Jos. Het gerucht gaat dat Joop zijn P68 weer uit de mottenballen wil halen…. Roel rijdt daarachter zijn rondjes, zijn tegenstanders rijden in de volgende race….. En zo is de volgorde in de uitslag van deze race eigenlijk al na de eerste stint bepaald. Edwin heeft een goede race gereden want hij verbetert zijn PR met bijna 3 rondjes en rijdt in baan 2 een snellere ronde dan in de kwalificatie (Joop deed dat in baan 3)….

En voor de volgende race staan gereed (van rechts naar links):
Hans, Sander en Rick, met de volgende slotcars (van links naar rechts):
De gele P68 van Hans, dan de gele Ford MK4 van Sander en de oranje P68 van Rick.

Als de rode lichten doven neemt Sander resoluut de kop om die niet meer af te staan. Hans volgt op afstand en daarachter Rick. Sander weet een rondje uit te lopen, maar in de 2e en 3e stint komt er gen rondje bij in de 4e stint weet Hans zelfs de ronde voorsprong ongedaan te maken, houdt dat vast in de 5e stint, maar in de laatste stint rijdt Hans in de lastige baan 6 en dan weet Sander In baan 2 een ruime marge van 3 rondjes op te bouwen. Rick rijdt net iets minder constant, rijdt net als Sander wel in baan 2 en 3 een snellere ronde dan in de kwalificatie. Zowel Hans als Rick verbeteren hun PR, Rick met een rondje en Hans met ruim 3 rondjes !

De einduitslag:

De keuring bracht geen onvolkomenheden aan het licht, wel viel op dat Sander zijn Ford MK4 erg zwaar was t.o.v. de andere slotcars, er blijkt nog flink wat lood in te zitten, na onderling overleg wordt het lood eruit gehaald, om te kijken of het echt wel nodig is, Sander rijdt even een testrondje en meteen een 10,9 ! Wat een verschil ! En ik heb nog niemand met zo’n big smile naar huis zien gaan ! Nou, ik voorspel voor de volgende classic race een flink PR voor Sander Knol !