donderdag 17 november 2011

De eerste rondetijden op Speedtrack

Afgelopen woensdagavond zijn de eerste rondtijden gereden op de nieuwe baan, de eerste ronden (op een stoffige baan) duurden zo'n 17 seconden, maar na schoonrijden van de baan gingen de rondetijden omlaag.
De eerste weken zullen we de bandjes veel moeten tapen, daarvoor hebben we ook een praktische mogelijkheid naast de baan gecreeerd: 


















Overigens betekent dat wel, dat de banden niet meer met vloeistoffen langs de baan schoongemaakt worden, dat kan straks op de sleutelplekken, daar zijn ook 2 inloopplankjes gemaakt (aan weerszijden van de verrijdbare tafel), waar de bandjes van de slotcars met wasbenzine of wat lampenolie schoongemaakt kunnen worden. Bij de baan, alleen schoonmaken met tape !
    
Om iedereen even op scherp te zetten, na wat schoonmaken, gingen de tijden omlaag, van 14 naar 13 seconden, en na -tig keren schoontapen, jawel, het eerste rondje met schone banden lukte zelfs al in een 12,5 !
  













De banen zijn nu ook genummerd, dus dan wordt het inzetten na een uitvlieger weer wat makkelijker.












Er zijn nog veel meer vorderingen, er is weer flink geschilderd, de pitstraat, de materiaalkasten (langzamerhand wordt het winkeltje van Speedtrack weer gevuld), de inloopplankjes, de tapeplank, en daarnaast is de "Coentunnel" bekleed (foto's daarvan volgen volgende week).  
Komende vrijdag zullen de leden van Speedtrack (en eventuele bezoekers) hun eerste rondetijden gaan neerzetten !

En zo zie je vanuit de rijderspositie de baan: