zaterdag 29 oktober 2016

De snelste slotcars bij Speedtrack

In 2013 heb ik onderstaand stukje geschreven, klopte nog vrij aardig, alleen heb ik het natuurlijk helemaal actueel gemaakt.

Bij Speedtrack is in elke klasse eigenlijk een model wat er boven uit steekt:
·                  Bij de LeMansPrototypes is het merk Slot-it het beste, en daarvan steken de Slot-It Lola's er met kop en schouders bovenuit, 7 rijders rijden ermee, de Slot-It Audi R18 van Sander Knol kan ze aardig bijhouden.
·                  Bij de GT's is het NSR wat de klok slaat. De NSR Corvette is favoriet, 6 rijders rijden hiermee, Edwin met zijn NSR Aston Martin en Roel en Sander Klappe met de NSR BMW Z4 GT brengen wat variatie. Daarnaast rijdt Simon met zijn Slot-It Ferrari F40. Scaleauto heeft ook snelle GT’s, Joop heeft ook een Spijker en Gert een Mercedes.·                  
·                  Bij de Groep5 zijn de Sideways BMW’s duidelijk de snelste, de 320 en de M1’s zijn favoriet. Verder zijn de andere Sideways ook een goede keuze, misschien iets minder snel misschien maar wel leuke modellen zoals een Ferrari, Porsche, Capri, Lancia en Mustang.
·                  Bij de Classics voeren de NSR Ford P68 duidelijk de boventoon, daar kunnen de andere classic zoals de NSR Porsche 917 of Ford MK4 of Ford GT40 (allemaal van NSR) niet aan tippen, Slot-It heeft ook een behoorlijk goede Ford GT40, een Chaparral en McLaren M8D (de CanAm uitvoering), maar die zijn niet zo goed als NSR.
·                    
Duidelijk is als je bij Speedtrack erbij wilt horen, dan moet je voorzien zijn van een Slot-It Lola, een NSR Corvette, een Sideways BMW en een NSR Ford P68.
Bijna alle toprijders rijden met deze slotcars, alleen Simon zoekt het in alternatieven en scoort daar bepaald niet onverdienstelijk mee.